Sluiting bib tijdens zomervakantie

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Sluiting bib tijdens zomervakantie
jul 122017
 

De bibliotheek sluit van vrijdag 21 juli tot zondag 6 augustus. Kom tijdig langs om je voorraad boeken en andere materialen voor de zomer in te slaan. De uitleentermijn voor de boeken die in deze periode ingeleverd dienen te worden, wordt automatisch verlengd. Prettige vakantie!

palmboom

Beleef een crimineel spannende zomer

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Beleef een crimineel spannende zomer
jun 122017
 

Mysterie, wraak en intrige zijn dé ingrediënten van een bloedstollende Moordzomer. De bib selecteerde de beste thrillers van het moment – adembenemend spannend en gruwelijk goed.

Sta je al te trappelen? Kom langs in de bib en selecteer welke boeken je deze zomer koude rillingen zullen bezorgen. de-moordzomer-2014_0

 

Lezing 11/05 om 20 u.: Sandra Bekkari: ‘Nooit meer diëten”

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Lezing 11/05 om 20 u.: Sandra Bekkari: ‘Nooit meer diëten”
apr 112017
 

LEZING IS UITVERKOCHT. ER ZIJN GEEN KAARTEN MEER BESCHIKBAAR.

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari coacht al 20 jaar mensen naar een gezondere levensstijl. Ze ontwikkelde de Sana-methode waarbij je stap voor stap nieuwe en gezonde gewoontes aanleert die diëten totaal overbodig maken. Je komt te weten hoe je op een eenvoudige en haalbare manier je levensstijl kan veranderen en je ideale gewicht kan bereiken terwijl je blijft genieten van lekker eten. De focus ligt op kleine aanpassingen in je eet- en leefgewoontes die grote veranderingen teweegbrengen. Het resultaat? Een gezonder, slanker en energieker leven. Dit belooft een eye-opener te worden en zal je inspireren om op een andere manier met voeding om te gaan.

lezing-sandra-bekkari-nooit-meer-dieten-2677

Kostprijs: €5 – rekeningnummer: BE79 0910 1981 7533

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar bibliotheek@kortenaken.be

De lezing gaat door in zaal GC Den Hoek in Kortenaken

Di 21/03 om 20u.: Lezing opvoeden: “Eigen baas over je gedachten” door Wendy de Pree

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Di 21/03 om 20u.: Lezing opvoeden: “Eigen baas over je gedachten” door Wendy de Pree
mrt 062017
 

Tijdens deze infoavond wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat positief denken is en hoe je dit als ouder/professional aan het kind kunt leren. De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Kinderen die positief denken, zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Ze worden minder gepest en presteren beter op school. Als ouder/professional ben je een belangrijk model voor het kind. Vandaar dat je tijdens deze infoavond eerst zelf leert om met je negatieve gedachten aan de slag te gaan.

Je leert hoe je het kind kunt uitleggen wat positief denken is en hoe je dit samen kunt oefenen. Je gaat naar huis met een werkboek vol praktische tips die je helpen hiermee aan de slag te gaan.

waar & wanneer? Op dinsdag 21 maart om 19.30 uur in de bibliotheek

De lezing is gratis maar gelieve in te schrijven: bibliotheek@kortenaken.be – 011 59 75 18

E_0000966481

Wo 1/3: Vertellen en knutselen met schrijfster Annemie Berebrouckx

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Wo 1/3: Vertellen en knutselen met schrijfster Annemie Berebrouckx
jan 162017
 

Annemie wist al heel jong dat ze kinderboeken wilde maken. Je kent haar waarschijnlijk als auteur en illustrator van haar boeken over Jules.

IMG_2122

berre_is_bijna_jarig

Jules heeft ondertussen het hart van vele peuters en kleuters veroverd. Daarnaast schrijft en illustreert zij ook de boekjes over beer Berre en het gansje Fleur en de boekjes over het hondje Bono.

Annemie vertelt eerst een verhaaltje en daarna mogen de kinderen zelf aan de slag tijdens een knutselactiviteit.

Toegang is gratis, gelieve in te schrijven

Wanneer: woensdag 1 maart om 15 uur in de bibliotheek

doelgroep: kinderen tussen 4-8 jaar

Lezing “Stress bij kinderen” geannuleerd

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Lezing “Stress bij kinderen” geannuleerd
dec 132016
 

De lezing “Stress bij kinderen” zal morgenavond niet doorgaan.

Je kan de lezing wel volgen op dinsdag 13/12 om 20 uur in de bibliotheek van Leuven (adres; Rijschoolstraat 4). Inschrijven via www.30cc.be of 016 300 900

Toegang is gratis maar je dient wel in te schrijven.

Wo 14/12: Lezing: Stress bij kinderen door Hendrik Gaublomme om 20 uur

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Wo 14/12: Lezing: Stress bij kinderen door Hendrik Gaublomme om 20 uur
dec 072016
 
Jonge kinderen hebben heel wat te doen en leven vaak even snel als volwassenen: school, vriendjes, familie, hobby’s, … Dit geeft soms stress en dan is het normaal dat kinderen boos, hangerig, huilerig zijn, …
Wanneer je de indruk hebt dat stress bij een kind te zwaar gaat wegen dan is het belangrijk om te begrijpen vanwaar dit komt. Van buiten uit, door teveel activiteiten, veranderingen, (wereld)nieuws, zorgen van volwassenen of andere externe oorzaken? Stress begrijpen helpt om oplossingen te zoeken. In deze vorming verkennen we dit thema met de inbreng van de deelnemers.
Doelgroep: ouders van peuters, kleuters, lagere schoolkinderen en
jongeren
E_0000966481

Deelname is gratis, gelieve in te schrijven via bibliotheek@kortenaken.be of 011 59 75 18

Woensdag 7/12 om 15 u. : Kindervoorstelling: SapperdePietjes!

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Woensdag 7/12 om 15 u. : Kindervoorstelling: SapperdePietjes!
nov 212016
 

Alles lig overhoop! Zo’n rommelboel heb je vast nog nooit gezien! …Maar het ergste van al: de muzieknoten zijn verdwenen! Zitten de kinderen in de zaal hier voor iets tussen? Of zijn de ‘SapperdePietjes’ langs geweest?

‘SapperdePietjes’ is een interactieve voorstelling boordevol humor, vrolijkheid, plezier, mopjes en veel muziek! Een grappige voorstelling tijdens de Sinterklaasperiode.

adaptive-image_1-210-154_fit_1983

Voor kinderen van de kleuterklas en eerste leerjaar.

Toegang is gratis. Inschrijven via bibliotheek@kortenaken.be

16/11 om 14u Voorleesweek: ‘De Babbelboom’ in GC Den Hoek

 Geen categorie  Reacties staat uit voor 16/11 om 14u Voorleesweek: ‘De Babbelboom’ in GC Den Hoek
okt 262016
 

Meesterverteller Eric Baranyanka, bekend van ondermeer de ketnetband, neemt je mee op een reis naar het Afrika van heel lang geleden.

De babbelboom is geboren toen er nog geen televisie of radio bestond, en het internet nog niet was uitgevonden. ’s Avond kwamen alle mensen uit het dorp samen om elk om beurten een verhaaltje te vertellen.

Er werden niet alleen verhaaltjes verteld maar ook liedjes gezongen.

Kom en geniet mee van deze mooie verhalen en liedjes…

1611_de-babbelboom%c2%b5

Praktische info:

Toegangsprijs: €2 – kinderen jonger dan 12 jaar: gratis

reserveren is verplicht via OCMW, cultuurdienst of bibliotheek

20/10: Leesclub: Lezing Leen Van Den Berg over haar boek ‘Zoon in Congo’ om 20 uur in de bib

 Geen categorie  Reacties staat uit voor 20/10: Leesclub: Lezing Leen Van Den Berg over haar boek ‘Zoon in Congo’ om 20 uur in de bib
okt 102016
 

Leen van den Berg (Rotselaar) is schrijfdocente in Vlaanderen, Zuid-Afrika en Suriname. Ze heeft al 15 jeugdboeken op haar naam staan, Zoon in Congo is haar eerste roman voor volwassenen. Hiervoor ontving ze een schrijversbeurs van het Vlaams Fonds der Letteren.

congo

OVER HET BOEK

Ondanks het feit dat hij in een weeshuis woont, ziet de toekomst van Elias er best goed uit. Tot zijn moeder hem komt ophalen. Eerst is hij zielsgelukkig. Dan blijkt dat zijn zieke moeder eerder een extra kostwinner wil dan een zoon. De laatste woorden van zijn moeder op haar sterfbed doen zijn wereld kantelen. In de chaos van de staking aan de Antwerpse dokken leert hij August kennen: een ogenschijnlijk grappige, maar geheimzinnige koloniaal, die Elias meeneemt naar Congo om er te werken voor een rubbermaatschappij. Pas op de boot beseft Elias waarom hij ja heeft gezegd op Augusts voorstel.
In Congo komt hij erachter dat waarheid en leugen dicht bij elkaar liggen en dat de waarheid vele gezichten draagt.

De lezing is gratis toegankelijk. Inschrijven is verplicht.