bibliotheek

Leeszomer

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Leeszomer
jun 122018
 

Bzzzzz! Daar is hij weer! Vlieg laat je ook deze zomervakantie weer lezen, zoeken en puzzelen. Haast je vanaf 1 juli naar de bib en vraag je leeszomerbundeltje met leuke opdrachten aan de balie. Er is een leuk gadget voor iedere deelnemer en misschien ga jij wel aan de haal met een leuke prijs.

Zaterdag 8 september om 10.30 uur sluiten we de wedstrijd af met een keitof feestje. Zorg dat je er zeker bent want dan worden ook de winnaars geloot. Voor kinderen van het eerste t.e.m. het zesde leerjaar.

leeszomer art

22/03 om 20u.: Lezing: Van vermoeidheid naar vitaliteit. Hoe voorkom je een burn-out?

 Geen categorie  Reacties staat uit voor 22/03 om 20u.: Lezing: Van vermoeidheid naar vitaliteit. Hoe voorkom je een burn-out?
feb 272018
 

Een lichaam dat al jaren tal van fysieke signalen geeft dat je moet rusten, kan ‘opgebrand’ raken. Een aantal mensen negeert deze signalen. Anderen luisteren en passen hun context aan. Nog anderen reageren met veerkracht en lijken elke situatie goed op te vangen. In deze infosessie krijg je een beeld van wat een burn-out nu precies is, welke signalen belangrijk zijn en hoe je overspanning voorkomt. Raak niet opgebrand! Je krijgt tips aangereikt om het heft opnieuw in handen te nemen. De focus ligt op de versterking van je veerkracht.

27973301_2048267122107779_8428106629791393810_n

Door Greet Meskens – burn-out coach – www.burn-outcoaching.be

Kostprijs: €9

Inschrijven via Vormingplus of via de bibliotheek

 

28/03 om 15u. : Wetenschappelijk verantwoord verteltheater: voorstelling Tech-nik-nak

 Geen categorie  Reacties staat uit voor 28/03 om 15u. : Wetenschappelijk verantwoord verteltheater: voorstelling Tech-nik-nak
feb 272018
 

‘Tech-nik-nak’  is een interactieve vertelvoorstelling die jou zeker iets nieuws laat ontdekken. Geleidend-geluid-muziek, experimentele expressies in verbaal verhaal en wetens-waardige-wetenschappelijke-weetjes. Voor bezige bijen, uitvlinders in spé, digikids of andere speurneuzen. Luisteren, genieten en meedoen: Perfectum Resultativum.

 

Antwerpen_JBM_2018_800_532_89_s

3/02: Kalligrafie met kabouterletters

 Geen categorie  Reacties staat uit voor 3/02: Kalligrafie met kabouterletters
jan 172018
 

Op zaterdag 3 februari wordt er in de bib de workshop ‘Kalligrafie met kabouterletters voor jong en oud’ georganiseerd. De lesgeefster is Nicole Deputter.

De letters zijn afgeleid van oude typemachines en het middeleeuwse schrift waar Karel de Grote zo dol op was. Haal snel pen, papier en inkt. Dit wordt een leuke workshop voor jong en oud. Een voormiddag om samen van te genieten.

Prijs: €18 (per ingeschreven volwassene kan 1 kind van min. 8 jaar gratis deelnemen.

Info en inschrijven via www.vormingplusob.be

1f76a0a3865db540a7707f5c6eb68f23--om

 

Sluitingsdagen eindejaar

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Sluitingsdagen eindejaar
dec 182017
 

Beste klanten,

De bib zal gesloten zijn op maandag 25 december en maandag 1 januari.

Het bib-team wenst je fijne feestdagen en veel geluk in het nieuwe jaar.

bibiedereen

Voorleesweek: woensdag 8/11 om 15 uur: voorstelling ‘Ooit’ door Creatief Atelier Pikarnel

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Voorleesweek: woensdag 8/11 om 15 uur: voorstelling ‘Ooit’ door Creatief Atelier Pikarnel
okt 162017
 

Ooit was ik klein. Ooit ben ik groot.

Ooit was ik er plots. Ooit ga ik dood.

Ooit was ik niets. Ooit ben ik veel.

Ooit was ik roze. Ooit ben ik geel.

Ooit was ik echt. Ooit zal ik dromen.

Ooit is geweest. Ooit moet nog komen.

‘Ooit’ is een warme, fantasierijke, muzikale, interactieve voorstelling over het wondermooie thema ‘herinneringen’ voor kinderen van de 3de kleuterklas, 1ste leerjaar en 2de leerjaar, broertjes, zusjes en vriendjes zijn ook welkom.

voorlezen-illustratie

Toegang gratis, gelieve in te schrijven omdat we na de voorstelling fruitsap, koffie en cake voorzien.

7 oktober: verwendag bibliotheek en opening expo ‘Binnen spelen, buiten spelen. Over spelen van 1900 tot nu’ i.s.m. vtbKultuur Kortenaken

 Geen categorie  Reacties staat uit voor 7 oktober: verwendag bibliotheek en opening expo ‘Binnen spelen, buiten spelen. Over spelen van 1900 tot nu’ i.s.m. vtbKultuur Kortenaken
sep 182017
 
thuisOp 7 oktober is het weer zo ver, onze jaarlijkse verwendag: we rollen de rode loper uit, zowel voor trouwe leden als wie zelden of nooit de bibliotheek bezoekt: voor iedereen staat een drankje klaar en je kan genieten van een heerlijk ontbijt. Dit jaar openen we de tentoonstelling ‘Binnen spelen, buiten spelen. Over spelen van 1900 tot nu ‘ i.s.m. @vtbKultuur Kortenaken. Kom zeker eens langs!

Sluiting bib tijdens zomervakantie

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Sluiting bib tijdens zomervakantie
jul 122017
 

De bibliotheek sluit van vrijdag 21 juli tot zondag 6 augustus. Kom tijdig langs om je voorraad boeken en andere materialen voor de zomer in te slaan. De uitleentermijn voor de boeken die in deze periode ingeleverd dienen te worden, wordt automatisch verlengd. Prettige vakantie!

palmboom

Beleef een crimineel spannende zomer

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Beleef een crimineel spannende zomer
jun 122017
 

Mysterie, wraak en intrige zijn dé ingrediënten van een bloedstollende Moordzomer. De bib selecteerde de beste thrillers van het moment – adembenemend spannend en gruwelijk goed.

Sta je al te trappelen? Kom langs in de bib en selecteer welke boeken je deze zomer koude rillingen zullen bezorgen. de-moordzomer-2014_0

 

Lezing 11/05 om 20 u.: Sandra Bekkari: ‘Nooit meer diëten”

 Geen categorie  Reacties staat uit voor Lezing 11/05 om 20 u.: Sandra Bekkari: ‘Nooit meer diëten”
apr 112017
 

LEZING IS UITVERKOCHT. ER ZIJN GEEN KAARTEN MEER BESCHIKBAAR.

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari coacht al 20 jaar mensen naar een gezondere levensstijl. Ze ontwikkelde de Sana-methode waarbij je stap voor stap nieuwe en gezonde gewoontes aanleert die diëten totaal overbodig maken. Je komt te weten hoe je op een eenvoudige en haalbare manier je levensstijl kan veranderen en je ideale gewicht kan bereiken terwijl je blijft genieten van lekker eten. De focus ligt op kleine aanpassingen in je eet- en leefgewoontes die grote veranderingen teweegbrengen. Het resultaat? Een gezonder, slanker en energieker leven. Dit belooft een eye-opener te worden en zal je inspireren om op een andere manier met voeding om te gaan.

lezing-sandra-bekkari-nooit-meer-dieten-2677

Kostprijs: €5 – rekeningnummer: BE79 0910 1981 7533

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar bibliotheek@kortenaken.be

De lezing gaat door in zaal GC Den Hoek in Kortenaken